Wonen in Den Haag is fijn, plus kan heel erg variëren.

Daarom is het belangrijk dat je een wijk in Den Haag kiest waar jij je goed voelt.

Om ervoor te zorgen dat mensen een juiste keuze kunnen maken met m.b.t. huisvesting of een vakantie, zetten we hier verschillende ‘weetjes’ op een rij.

Weetjes over de verschillende wijken binnen Den Haag.

Duinoord en Zorgvliet

Deze wijken liggen tegen de wijk Statenkwartier aan. Hoewel de woningen hier vaak iets kleiner zijn is de stijl wel degelijk charmant te noemen. Er zijn een aantal veganistische restaurants en winkels in de buurt en de omgeving is ronduit prettig. Veel van de panden zijn gebouwd in de 19e eeuw en er is vaak genoeg parkeer gelegenheid.

DuttendelBelgischpark, Van Stolkpark

Hier vind je veel villa’s, statige huizen, en prachtige woningen. De bossen, duinen, en het strand zijn allemaal erg dichtbij. Dit zijn een paar zeer aangename en rustige wijken met voldoende parkeer gelegenheid, veel parken, en veel groen.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is erg populair bij expats. Het is mogelijk hier veel verschillende (niet al te bekende) restaurantjes en cafés te vinden. Vaak vinden we hier mensen terug die liever de massa ontsnappen. De appartementen zijn betaalbaar en zien er leuk uit.

Vogelwijk

Vogelwijk is één van de meest geliefde woonwijken van Den Haag. Je vindt hier relatief grote tuinen en veel vrijstaande woningen terug. Kijkduin (de badplaats) is erg dichtbij, en het strand en de duinen zijn ook niet lastig te vinden.

Scheveningen

Er is een reden dat Scheveningen bekend staat als de badplaats van Den Haag. Zowel in de haven als op het strand kun je snel terecht bij één van de vele gezellige restaurants en cafés. De boulevard is ontworpen door een architect uit Barcelona, en het is dan ook niet vreemd dat deze boulevard echt internationale allure heeft. Hoewel het hier zomers erg druk is (vanwege het toenemende toerisme) is het hier toch prettig verblijven.

Marlot en Haagsebos

Voor mensen die vooral veel groen en veel rust willen zijn Marlot en Haagsebos uitstekende opties. Er zijn een aantal verschillende sportclubs in de buurt en de huurprijzen zijn normaal gesproken hoger dan gemiddeld in Den Haag.

Geuzenkwartier

Je vindt het Geuzenkwartier direct tegen het Statenkwartier. De huizen dateren van rond 1910-1915 en de huizen zijn over het algemeen een stuk kleiner. Het is dan ook vaak een leuke wijk voor jongeren en studenten.

Statenkwartier

Vlak bij de bekende, gezellige winkelstraat de “De Fred,” haven, en het strand. Omdat er veel grote bedrijven, internationale organisaties, en ambassades in het Statenkwartier gevestigd zijn wordt het ook soms wel de internationale zone genoemd.

Bomenbuurt, Bloemenbuurt en Vruchtenbuurt 

Deze wijken zijn allemaal tussen 1911 en 1923 gebouwd. Deze buurten grenzen aan het Valkenboskwartier en de Vogelwijk. Er wonen veel jonge stellen, want de leuke appartementen zijn vaak relatief betaalbaar. Zowel het strand als het centrum is op ongeveer 10 minuten afstand. Er zijn veel restaurants en winkels te vinden in de gezellige Fahrenheitstraat en de rest van de omgeving.

Regentessekwartier, Valkenboskwartier

Deze buurten zitten tussen de Vruchtenbuurt en het centrum in. De wijken zijn vanaf begin 20e eeuw gebouwd en je vind hier veel jonge stellen. Er heerst echt een artistieke sfeer. Het centrum is vrij snel bereikbaar en er zijn veel winkels en leuke restaurants beschikbaar.

Kijkduin, Ockenburgh en Bohemen

Kijkduin ligt aan de kust en de andere twee wijken grenzen aan deze wijk. Je zit hier dus ook vlak bij de duinen en het strand. Je vindt hier ook The International School of The Hague.

Den Haag Centrum

Net zoals in bijna elke grote stad vind je in het centrum van Den Haag de meeste entertainment – dit is waar het allemaal gebeurd. Omdat het parkeren hier veelal in parkeergarages moet is het voor bewoners aan te raden om een fiets te hebben.