Rotterdam is booming

  • De stad heeft zich herpakt

  • Dagen en nachten plezier

  • 5 Favoriete Locaties

    in Rotterdam

Welkom vreemdeling! Wilt u Rotterdam kennen alsof u er al jaren woont? Wilt informatie over de ins- en outs?

Markthal Rotterdam

De Markthal is dé plek voor iedereen die van lekker eten en moderne architectuur houdt. Het gebouw is eind 2014 geopend en een hedendaagse versie van de Spaanse mercados. Je vindt er fantastische traiteurs, heerlijke koffie, kazen, en internationale specialiteiten. Kijk ook zeker even naar het plafond dat prachtig bewerkt is. Praktische pluspunten zijn de parkeergarage en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zeker wanneer het regent, is dit een fijne plek om toch de deur uit te gaan!

De Oude Haven

Waar de Markthal een goede bestemming is wanneer het regent, is de Oude Haven een aanrader met mooi weer. Verstopt achter de kubus woningen vind je hier terrasjes die uitzicht geven over het water en het Witte Huis, het eerste hoge gebouw van de stad. Dit stukje Rotterdam stamt nog uit de tijd van voor de Tweede Wereldoorlog en voelt daarmee als een oase in de hypermoderne stad. Voor een hapje en een drankje in de zon zit je hier helemaal goed!

Kop van Zuid

Een andere fantastische plek waar oud en nieuw samen komen, is de Kop van Zuid. Gekenmerkt door het iconische Hotel New York, het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika lijn, is hier het terras met misschien wel het beste uitzicht van Rotterdam te vinden. Dit gebouw uit 1903 wordt omringd door gebouwen die bijna allemaal dit millennium gebouwd zijn en zo is er een toffe mix ontstaan die kenmerkend is voor dit stukje Rotterdam.

Stadion Feijenoord – De Kuip

Fan of niet, iedere voetballiefhebber zal moeten toegeven dat Rotterdam de meest sfeervolle voetbalclub uit de Eredivisie huisvest. Stadion Feijenoord, beter bekend als De Kuip, stamt uit 1937 en heeft een rijke geschiedenis. Zo werd het onder andere bedreigd door sloop tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen er staal nodig was voor de oorlogsindustrie. Daarnaast zijn er talloze verhalen over hoogtepunten voor zowel Feijenoord als het Nederlands elftal, maar ook over historische concerten van bijvoorbeeld Bob Dylon, Madonna, Pink Floyd, Prince en The Rolling Stones. Een bezoekje aan De Kuip is dan ook een aanrader voor iedereen die zich een local in Rotterdam wil voelen.

Kunsthal Rotterdam

De laatste Rotterdamse plek die absoluut in dit rijtje thuis hoort, is wat mij betreft De Kunsthal. Het bijzondere van dit museum is dat het geen eigen collectie heeft, maar elke keer weer wat anders tentoon stelt. De verschillende hallen bieden altijd weer afwisselende, verrassende collecties van kunstenaars die nét even anders dan anderen zijn. Naast deze collecties zijn er ook regelmatig activiteiten met dans, poëzie en andere kunstvormen. Bekijk de agenda of laat je simpelweg verrassen. Daarnaast is het gebouw op zich al een bezichtiging waard, evenals het omringende Museumpark.

Met gemak zou ik dit kunnen uitbreiden tot een Top 100, want Rotterdam heeft tegenwoordig enorm veel te bieden. Trek er op uit en ontdek de stad; je zult verstelt staan!