Het is vandaag 09/04/2020

Een stad als Den Haag biedt legio mogelijkheden voor allerlei soorten vermaak.

Niet alleen is de stad rijk aan veel cultuur, maar ook de parken, pleinen, het uitgaansleven en de omgeving maken het een aantrekkelijke plaats.

Den haag is de politieke hoofdstad van Nederland. Het kan daarom misschien wel eens wat statisch overkomen, toch hoeft dit lang niet altijd negatief te zijn.

Het vele groen en de breed opgezette straten zijn hier een mooi voorbeeld van.

Bezienswaardigheden

Voor wie van plan is Den Haag te bezoeken is er een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Deze zijn zeer uiteenlopend. Het voordeel hiervan is dat er voor iedereen wat wils is, ongeacht je leeftijd of interesses.

We zullen hier een aantal van de hoogtepunten van de stad benoemen;

Binnenhof: Dit is de plaats waar de Nederlandse politiek bedreven wordt. Hier zijn zowel de eerste als tweede kamer gevestigd, evenals de werkplaats van de minister-president.

Mauritshuis: In het Mauritshuis is een brede collectie aan schilderijen te vinden, waarvan de meeste afkomstig zijn uit de 17de en 18de eeuw.

Madurodam: In dit park met miniautuur gebouwen is van alles te zien. Alles is op een kleine schaal opgebouwd zodat het voelt alsof je heel Nederland binnen een dag kunt zien.

Vredespaleis: Dit is het meest gefotografeerde gebouw in heel Den Haag. Hier zijn het Internationaal Gerechtshof, Permanent Hof van Arbitrage en een bibliotheek gevestigd.

In de omgeving

Niet alleen de stad Den Haag heeft veel historie, natuur en cultuur waarmee het vele bezoekers trekt.Dit is voor de directe omgeving van de stad al niet veel anders.

Met het strand om de hoek, het Hollandse platteland op een steenworp afstand en de molens en tulpen dichtbij zal iedereen zich prima kunnen vermaken om en rond Den Haag.

De volgende populaire plaatsen zijn hier een goed voorbeeld van;

Kinderdijk: Een van Nederlands meest beroemde toeristische attracties zijn de molens van Kinderdijk. Tevens staan de molens en het gebied er omheen sinds de jaren negentig op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Delft: Dit is een historische, klassieke Hollandse stad met vele grachten en nog meer cultuur. Delft staat vooral bekend om de mooie kerken, bekende kunstenaars en het Delftsblauwe servies. De stad is zeker een bezoek waard voor wie meer te weten wil komen over echt Hollandse historie.

Scheveningen: Deze badplaats valt onder de gemeente Den Haag en heeft een mooie boulevard. De vele strandtenten en het grote strand maken het een mooie bestemming voor een dag aan de zee. De pier is een andere trekpleister van de kustplaats.

Leiden: Deze stad is eveneens in Zuid-Holland gelegen. Leiden is bij het grote publiek bekend om de universiteit en het Medisch Centrum. Je kunt in Leiden een rondvaart door de grachten maken en bezienswaardigheden als de Burcht of de Hooglandse Kerk bezoeken.

Het wordt op deze manier wel duidelijk dat er in Den Haag voldoende te doen is voor jong en oud. De vele attracties de de stad en haar omgeving rijk is bieden voldoende vermaak voor een meerdaags bezoek.