Vegan Tentjes in Den Haag, Plus Wat Achtergrond Info!

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de invloed die de vlees- en zuivelindustrie heeft op onze eigen gezondheid en het milieu. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een plantaardige of een vleesloze levensstijl.

De tijd dat de veganistische optie in een restaurant betekenende dat je een sojaburger uit de vriezer kreeg zijn gelukkig ver achter ons. Den Haag zelf blijft maar groeien, en de veganistische alternatieven binnen Den Haag doen hier ook aan mee.

Veggies on Fire

Veggies on Fire bewijst dat veganistisch eten niet saai hoeft te zijn. Alles wat je bij Veggies on Fire kunt krijgen is veganistisch, inclusief de drankjes.

De meeste producten zijn biologisch en worden ook nog eens lokaal verbouwd. Ondanks een redelijk compact menu (slechts vier verschillende hoofdgerechten) is alles wat er te krijgen is wel erg smakelijk.

Veggies on Fire importeert zelf de Mexicaanse chipotle-pepers die in de Chipotle Burger zitten vanuit Mexico. Daarnaast is Veggies on Fire het oudste veganistische restaurant in Den Haag.

Als je een keer wil eten bij Veggies on Fire dan moet je wel goed plannen, wat het restaurant hanteert openingstijden.

Je kunt hier woensdag tot en met zaterdag eten en de openingstijden zijn van 17:00 tot ongeveer 23:00.

FOAM Catering Co.

FOAM Catering Co. is een vrij nieuw concept, geopend in een van de gezelligste buurten van Den Haag. Deze lichte, frisse locatie heeft een open tuin waar je terechtkunt voor lekker eten, verse sappen, en biologische koffie. Ongeveer 90 procent van de kaart is volledig plantaardig.

Groenten hebben altijd de hoofdrol bij FOAM Catering Co en de specialiteiten zijn dan ook echt veganistische en glutenvrije voeding. Als je wilt proberen welke geweldige smaken de natuur te bieden heeft, dan is dit zeker een goede optie.

Veggiesaurus

Het is misschien niet een ‘standaard’ restaurant zoals je misschien zou verwachten, maar bij Veggiesaurus draait alles wel om gezond, primair eten. Het is een duidelijke terugkeer naar het oer eten waar er uiteindelijk verschillende soorten eten te koop zijn (Italiaans, Mexicaans, Thais, Indisch, en Marokkaans). Je kunt hier eten afhalen of thuis laten bezorgen in de steeds populairder wordende “Food Box”.  Omdat het niet mogelijk is hier plaats te nemen zijn de kosten voor het eten dan ook een stuk lager. Kijk is op de map waar ze zitten.

Baklust

Baklust is niet lang geleden ook s ‘avonds open gegaan. Sinds de oprichting in 2009 is Baklust een begrip in Den Haag (en de wijde omgeving) geworden. Het is een gezellige ruimte waar je kunt genieten van huisgemaakte taarten, zelfgebakken brood, lekkere koffie, en nog meer. Zelfs het koekje dat je bij de koffie krijgt is volledig veganistisch! Er is een reden dat Baklust door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly logo heeft gekregen.

Baklust is niet alleen gemaakt als een restaurant waar je iets te eten kunt halen, het is een ervaring geworden. Met een gezellige en ongedwongen sfeer kun je hier met mensen praten, de klant lezen onder het genot van een kop thee of een cappuccino. Er is ook hier een speelhoekje voor de kinderen en je hebt toegang tot Wifi.

Edit: Baklust is Quinta Verde geworden. Hier hun Facebook Pagina.

Hagedis 

Restaurant Hagedis opende haar deuren in 2004, en het is gelegen in het Zeeheldenkwartier van Den Haag, in een monumentaal voormalig schoolgebouw. Het is zelfs mogelijk om hier veganistisch te fonduen. Op de vaste kaart vind je naast de kaasfondue ook pasta, pizza, een seitantaartje, maaltijdsalade met falafel, en een groentelasagne. Ook voor kinderen is hier genoeg te doen, het voormalige kantoortje van de conciërge is omgetoverd tot een speelhoek. De sfeer hier is informeel en erg gezellig te noemen.