De betekenis van SEO (begrippenlijst + extra uitleg).

Het is vandaag 09/04/2020

Wat is seo

Betekenissen

De SEO afkorting

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Search Engines zijn browsers die gebruikt worden om informatie op te zoeken (en te vinden!). Browsers zoals Google, Yahoo, Bing en YouTube. Bepaalde elementen optimaliseren zodat deze Search Engines jouw content beter begrijpen is het optimaliseren voor search engines (SEO!)

SEO teksten betekenis

Een stuk tekst is een stuk tekst. Een SEO tekst is een stuk tekst dat geoptimaliseerd is (lees: goed leesbaar is) voor de search engines! Denk hierbij aan het gebruik van een correcte Titel, interne links en een mooie meta omschrijving. Wil je dit zelf doen? Kijk dan op doe het zelf: SEO voor WordPress.

Extra uitleg

De ultieme checklist voor het schrijven van een SEO tekst (let vooral op stappen 1 t/m 16)

SEO tekstschrijver betekenis:

Als we een SEO tekst opbouwen als “Een SEO tekst is een stuk tekst dat geoptimaliseerd is (lees: goed leesbaar is) voor de search engines,” dan is een SEO tekstschrijver iemand die hier behendig in is.

SEO campagne betekenis:

Een SEO campagne is al het werk wat gedaan wordt in een bepaalde periode. Is deze periode 6 maanden, dan loopt er een SEO campagne van 6 maanden. Dit staat in contrast met het eenmalige werk (eenmalige optimalisaties).

Eenmalige optimalisaties kunnen in sommige gevallen genoeg zijn om het gewenste resultaat te behalen. Als er bijvoorbeeld bijna geen concurrenten zijn op de zoekwoorden die als doel ingesteld zijn. Of als de website zo krachtig is dat een paar on-time aanpassingen voldoende zijn om het net iets beter te doen dan elke concurrent.

SEO strategie betekenis:

Inherent aan strategie is het volgende concept: alternate use of limited resources. In andere woorden: wat zijn de andere manieren waarop wij onze middelen kunnen besteden? Bij een SEO strategie wordt bepaald waar de aandacht naar toe gaat. Zijn dit nieuwe teksten? Is dit linkbuilding? Zijn dit optimalisaties zoals Schema? Het doel van een strategie is om zo correct mogelijk te bepalen wat de meest effectieve uitgave van onze middelen is.

SEO vriendelijk betekenis:

Black hat SEO betekenis:

Black hat SEO is het onethisch toepassen van SEO werkzaamheden. Als een hacker een website openbreekt om hier een link te plaatsen, dan is dit onethisch. De website is namelijk geen eigendom van die hacker. Ook zijn geen afspraken gemaakt over het gebruik van die website voor bijvoorbeeld een link.

SEO ranking betekenis:

Hoe hoog staat jouw website voor een belangrijk keyword in Google? Dat is de SEO ranking. Sta je op de 3e pagina, dan sta je op de 3e pagina. Sta je op de eerste pagina, dan sta je op de eerste pagina.

SEO specialist betekenis:

Een SEO specialist helpt jou met het optimaliseren voor Search Engines. Dit optimalisatie proces kan vele vormen aannemen, afhankelijk van de strategie. Is er eerst meer content nodig, dan helpt een SEO specialist met het optimaliseren en structureren van deze nieuwe content.

Voor extra hulp gaan ondernemers naar https://brynvannuissenburg.nl. Wilt u ook connecten op Linkedin? Doe dat net als 3000 + ondernemers hier: https://www.linkedin.com/in/brynvannuissenburg. Of bezoek mijn SEO consultant Google + pagina.