Het is vandaag 26/08/2019

Den Haag staat al bekend als stad met een bruisend nachtleven met vele uitgaansmogelijkheden.

Met oudejaarsavond doet het deze naam zeker eer aan.

Je hebt keuze uit een scala aan evenementen zoals concerten, vreugdevuren en tal van andere feesten.

In de populairdere uitgaansgelegenheden kan het bijzonder druk worden op een avond als deze.

Wees dus vroeg van de partij of zorg ervoor dat je van tevoren al een kaartje hebt geregeld. Een ding is zeker, niemand hoeft zich te vervelen tijdens oud & nieuw in Den Haag.

Voor een compleet overzicht van waar de beste feesten en evenementen zijn raden we je aan denhaag.com te bezoeken.

Lees gauw verder voor om meer te weten te komen over de meest opvallende en bekendste evenementen.

Vuurwerkshow

Het mag duidelijk zijn dat Den Haag tijdens oud en nieuw veranderd in een nog meer bruisende stad dan het normaal al is.

Een mooi voorbeeld van een van de bekendste en grootste festiviteiten is de vuurwerkshow van de Staatsloterij. Deze vindt al een aantal jaren plaats bij de Hofvijver. Het is traditiegetrouw een groot spektakel. Den Haag doet de laatste jaren haar uiterste best om de vuurwerkshow van Rotterdam bij de Erasmusbrug te overtreffen. Dit lukt overigens steeds beter.

Feesten

Door heel Den Haag is het mogelijk om de nieuwe jaargang in stijl in te leiden. Je hebt zoveel feesten om uit te kiezen dat het bijna jammer is dat ze allemaal tegelijk zijn. Maar je kunt natuurlijk wel weer ieder jaar wat anders proberen, aangezien de meeste evenementen jaarlijks terugkeren.

Een mooi feest voor iedereen die van uitzichten en grote hoogte houdt is het Champagne SkyBall. Dit vindt plaats op de 42e etage van de Haagse Toren. Het is een schitterende manier om al het vuurwerk rond middernacht te zien.

Bij Millers Club op het plein kun je terecht voor de NYE Special. Hier staan vele opkomende DJ´s die veelal uit Den Haag zelf komen.

Andere evenementen die een vermelding verdienen zijn het feest in de Grote Kerk en het feest in Club Magistrat.

Pip op de pier

Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd op de pier van Scheveningen. Pip is een Haags cultuurpodium dat allerlei evenementen in de hofstad organiseert.

Het is normaal gelegen op een andere locatie maar verplaatst zich speciaal voor oudejaarsavond naar de Pier in Scheveningen. Deze bijzondere locatie, met op de achtergrond de zee en het strand, is de ideale plek om op een onvergetelijke manier het nieuwe jaar in te luiden.

De festiviteiten duren de gehele nacht, zodat iedereen die dat wil tot in de vroege uren het nieuwe jaar kan vieren. Iedereen is hier in principe welkom. Dit geldt overigens voor alle evenementen die PIP organiseert. Het leuke hieraan is dat het publiek zeer gemengd is en dit feest allerlei mensen aantrekt die uit verschillende uithoeken van Den Haag en omgeving komen.

Op het strand van Scheveningen wordt op deze avond overigens ook nog een groot vreugdevuur georganiseerd.

Je kunt dit gratis bijwonen en het vuur wordt rond twaalf uur aangestoken.